USPJEŠNA IMPLEMENTACIJA CERTIFIKATA IATF 16949 U MANDEKS D.O.O. SOLIN

Ova međunarodna norma definira temeljne zahtjeve sustava upravljanja kvalitetom za proizvodnju i usluge u automobilskoj proizvodnji kao i za pomoćne dijelove.

Poštovani kupci i poslovni partneri,
Obavještavamo vas da smo u našem poduzeću Mandeks d.o.o. Solin uspješno implementirali certifikat IATF 16949.
IATF (International Automotive Task Force) međunarodna je skupina proizvođača automobila i povezanih trgovačkih društava koja ima cilj poboljšanje kvalitete proizvoda u automobilskoj industriji za kupce širom svijeta.
IATF uspostavljen je u svrhu postizanja konsenzusa u pogledu temeljnih međunarodnih zahtjeva za sustav upravljanja za sve zainteresirane strane u automobilskoj industriji, zatim radi razvoja politika i postupaka zajedničke registracijske (certifikacijske) sheme, održavanje odgovarajuće obuke i uspostavljanja mreže sudionika.
Članovi IATF uključuju: BMW Group, Chrysler Group, Daimler AG, Fiat Group Automobile, Ford Motor Company, General Motors Company, PSA Peugeot Citroen, Renault SA, Volkswagen AG i proizvođače vozila odgovarajućih trgovačkih društava - AIAG (SAD), ANFIA (Italija), FIEV (Francuska), SMMT (Velika Britanija) i VDA (Njemačka). Cilj međunarodne norme, IATF 16949:2016, je razvoj sustava upravljanja kvalitetom koji:

  • pruža za trajno poboljšanje,
  • naglašava prevenciju nedostatka,
  • sadrži specifične zahtjeve i alate za automobilsku industriju,
  • potiče smanjenje varijacija i otpada u opskrbnom lancu.
Ova međunarodna norma definira temeljne zahtjeve sustava upravljanja kvalitetom za proizvodnju i usluge u automobilskoj proizvodnji kao i za pomoćne dijelove.
IATF 16949:2016 je inovativan dokument sa snažnom orijentacijom na klijenta. Povratne informacije zatražene od certifikacijskih tijela, auditora, dobavljača i proizvođača originalne opreme (OEMs) oblikovale su razvoj ove međunarodne norme. IATF 16949:2016 također uključuje zajedničke automobilske zahtjeve specifične za korisnika, a usklađen je s ISO 9001:2015. U IATF 16949:2016 – posebni zahtjevi za automobilsku industriju razvijeni su od Međunarodne automobilske operativne skupine (IATF) tako da ona posjeduje autorska prava za ovaj dokument.
Certifikat možete pogledati na Linku

Za sve dodatne informacije obratite nam se na našu Facebook stranicu, e-mail adresu mandeks@mandeks.ba, ili pozivom na telefon: +387 39 704 414